2010. április 20., kedd

Da ba da ba da

2010. április 19., hétfő

Csere

A Gellért Fürdő férfi termálfürdőjének díszítése:


A Gellért Fürdő női termálfürdőjének"díszítése":


Javaslat: a következő 100 évre: csere!
Posted by Picasa

2010. április 16., péntek

Meghalt Popper Péter

Szellemét, emlékét
könyvei sok-sok bölcs során keresztül
megőrzöm.

2010. április 15., csütörtök

Szakcsi Lakatos Béla

2010. április 14., szerda

Paroles, paroles


Cirkusz Csernusszimusz

Hát én vagyok egy marha (de mekkora), hogy elmentem az IPM-klub Csernus Imre-féle programjára. Amúgy kedvelem az IPM-klubprogramokat. Nem rossz: korábbi IPM számokat begyűjteni, a belépőjegy árát aprósütiben leenni, kávéban, üdítőben leinni a New York Kávéházban.
Nem bántam, sőt többnyire nagyon is élveztem Gazda István, Czeizel Endre és Juhász Árpád előadásait. De nem így történt a Csernus-programmal. Egy-egy vele készített interjú, emlékeim szerint, érdekes volt, talán néhány figyelemre méltó mondata is volt. Áldozatai gyapálását nem nagyon követtem, de hallottam róla.
Lényegében azért mentem el, mert kíváncsi voltam hogyan hat élőben. A kíváncsiságom nem tartott a program végéig: megundorodtam, lefáradtam. Kérem, ez egy marha. Csernus terminusban: egy pöcs.

Semmi nagy "tudományt" nem fedeztem fel benne. Fölényeskedést, okoskodást, erőszakosságot láttam. Lehet, hogy a kipécézett jelenlévők pipogyák, merthogy hagyták magukat bevonni a nyílt színi vallatásba, megalázásba. De hogy valaki ilyen erőszakosan, a másik ember megszégyenítését gátlástalanul, a legkisebb együttérzés nélkül nagy tömeg előtt képes elkövetni, az tisztességtelen ember és alábbvalóbb bármelyik kipécézett áldozatánál. Érdekes, hogy három közönségszereplőből kettő hipnotizáltként válaszolgatott hol akadozva, hol csacsin a kérdésekre. Egyiküknek sem jutott eszébe, hogy sarkon forduljon, vagy elküldje melegebb éghajlatra eme exhibicionista szadisztikus psziché gyilkost.

Ez a beteg gondolja magát gyógyítónak? Aszta!

Cirkusz ez a javából, semmi más.
Elnézést a valódi cirkuszoktól, ott legtöbbször van teljesítmény.

2010. április 12., hétfő

Caravan

Juan Tizol egyik leghíresebb szerzeménye a Caravan:

A magyar Frankeinstein, avagy a választásunkról

A mi Frankeinstein Viktorunk megalkotta szörnyét, épp mint Mary Shelley művében Victor rémes lényét. Frankeinstein Viktor a történelmi szemétdombról guberáltakat fércelte/férceltette össze nekünk és magának.
A Fidesznek szerencséje van a balra álló ellenzékével, az MSZP nem fog csalási hisztériát skandálva, csürhét utcára vonultatva a Fidesz koporsójába első szegeket verni.
Nem különben az LMP. Bár LMP-s színvonalú kritika zúdult volna az MSZP reformkezdeményeire!
De sok szöget fog verni a Fidesz-hatalom koporsójába, a Jobbik-Frankenstein lény. Azt maga nevelte a Fidesz, nem is marad el a tor-túra. Űztek, majd űzettetnek. Kioltják, megölik egymást.

Részemről a gyász a választási eredmények miatt.
Hogy egy ország egy olyan törmörülésre szavazzon, amely veresége láttán mindig csalást kiáltott, Parlamentben kizárólag destrukcióra épített, pontosabban: rombolt, kivonult, hatalomban semmivel sem volt kevésbé korrupt mint az általa kritizált baloldali hatalom, ordenáré beszédű és stílusú volt - az több mint kiábrándító. Miféle ország ez? Miféle színvonal?

PS: Az MDF kapcsán egyik szemem sír Csapody Miklósért, Debreczeni Józsefért, Somogyi Zoltánért, a másik szemem nevet Retkes miatt.
Seres Máriáért kár.

PPS: És most várom a Csodát. Frankenstein Viktornak meg előre is küldök egy dalt a kapuban toporgó Csodáért:

2010. április 3., szombat

Diana Krall