2011. május 7., szombat

Párisi Galéria

Néhány hete örömmel fedeztem fel, hogy az Andrássy úton a Párisi Nagyáruházba újabb csábító érkezett. A tágas, kétszintes könyváruház és a Lotz-kávézó magnetikus hatását most a Párisi Galéria fokozza tovább. Nem tudom meddig fokozható ez a hatás, de ha így folytatják, nem leszek hajlandó kimenni az épületből!
Április vége felé egy Nivea-történeti kiállítás plakátja vonzott fel a Lotz-teremtől egy lépcsőfordulónyira lévő, március végén nyílt Galériába.
Nem is értettem mi ez a hely. Nivea-kiállítással kezdődik, odébb könyvespolcok, amott festmények, ágy, szép bútorok, virágok.
Az Andrássy út felől, a karcsú, magas ablakokon át, szépen erezett, hangulatos fény érkezik a tágas térbe. Remek érzeteket kelt a helyszín önmagában, s ezt a szép teret még további szépségekkel töltik be. Édeni! A Falk Miksa utcai galériák is hangulatosak, de ez a hely a világos, tágas tér miatt mindegyiket übereli. A Párisi Galéria ismertetője szerint egyszerre kíván bibliofil szalon, a modern művészet kiállítóhelye és koncertek helyszíne is lenni. Áldásom rá!

2 megjegyzés:

  1. Ez tetszik. El is fogok menni bibliofilkedni oda valamikor. :)

    VálaszTörlés
  2. Bibliofilkedni? Ebből még akármi is lehet! :))) Izé, csak átvettem a galéria szóhasználatát. :)

    VálaszTörlés