2010. április 12., hétfő

A magyar Frankeinstein, avagy a választásunkról

A mi Frankeinstein Viktorunk megalkotta szörnyét, épp mint Mary Shelley művében Victor rémes lényét. Frankeinstein Viktor a történelmi szemétdombról guberáltakat fércelte/férceltette össze nekünk és magának.
A Fidesznek szerencséje van a balra álló ellenzékével, az MSZP nem fog csalási hisztériát skandálva, csürhét utcára vonultatva a Fidesz koporsójába első szegeket verni.
Nem különben az LMP. Bár LMP-s színvonalú kritika zúdult volna az MSZP reformkezdeményeire!
De sok szöget fog verni a Fidesz-hatalom koporsójába, a Jobbik-Frankenstein lény. Azt maga nevelte a Fidesz, nem is marad el a tor-túra. Űztek, majd űzettetnek. Kioltják, megölik egymást.

Részemről a gyász a választási eredmények miatt.
Hogy egy ország egy olyan törmörülésre szavazzon, amely veresége láttán mindig csalást kiáltott, Parlamentben kizárólag destrukcióra épített, pontosabban: rombolt, kivonult, hatalomban semmivel sem volt kevésbé korrupt mint az általa kritizált baloldali hatalom, ordenáré beszédű és stílusú volt - az több mint kiábrándító. Miféle ország ez? Miféle színvonal?

PS: Az MDF kapcsán egyik szemem sír Csapody Miklósért, Debreczeni Józsefért, Somogyi Zoltánért, a másik szemem nevet Retkes miatt.
Seres Máriáért kár.

PPS: És most várom a Csodát. Frankenstein Viktornak meg előre is küldök egy dalt a kapuban toporgó Csodáért:

6 megjegyzés:

  1. Ne légy rosszkedvű! Hitler alatt is milyen sok német volt boldog. :)

    VálaszTörlés
  2. Kószának igaza van. Vona Gábor kimondta az igazságot: ebben az országban a 2/3 jobboldali. Hol voltak eddig? Hát már Antall József megmondta a 70-es években: lemerültek és kibekkelték. Változatlanul hagyományozódott itt az áporodott úri középosztálybeli mentalitás és zsigerből fakadó rasszizmus még akkor is, mikor már sem kozéposztály nem volt, sem úri stílus és viselkedés. Maguk a kommunisták is antiszemiták és cigánygyűlölők voltak. Hát ez most nem a fedő alatt fortyog, hanem itt bűzölög az orrunk alatt.

    VálaszTörlés
  3. Kósza, hű, ez már a szarkazmus utáni kategória, nem is tudom van-e rá kifejezés.

    A politika és az ország kilátásai kapcsán rossz kedvű vagyok. :/
    Ettől még a privát életben az öröm öröm. Természetesen. :)

    PS: A Civil Mozgalom készül az önkormányzati választásokra. :) Helyes. Ne is adják fel!
    Lehet, hogy lesz mit keresniük, addigra megint bekövetkezhet a választók szokásos pofára esése.

    VálaszTörlés
  4. Popper Péter: Egy illúzió halála

    Kissé késve reagálok, de minden csodálkozónak erősen ajánlom, talán a könyvtáraknak is megvan. Ma reggel erős kényszerrel ébredtem, hogy ezt kell most kezembe vennem. Vasárnap ide vagy oda, így is tettem.

    Off: Kaktuszka, felém kultúrmissziót teljesítettél, most kezdek Szakcsit hallgatni a youtube-on.

    VálaszTörlés
  5. Nem is akartam misszionárius lenni. :) De örülök, ha most rá tereltem a figyelmedet. :)
    Nekem régi nagy kedvencem Szakcsi. Van jó pár bakelit lemezem, ami felett viszont sajnos eljárt az idő (technikailag értem).

    VálaszTörlés