2009. november 29., vasárnap

Nők Lapja kiállítás a VAM Desing Centerben



A Király utcai VAM Design Centerbe érdemes elmenni, csak az épület miatt is. Az egykori függőfolyosós udvar üvegtetőt kapott, körbe lehet sétálgatni az egyes szinteken. Jó, hogy meghagyták a nyers, rusztikus téglafelületet, érdes-érdekes így a közeg.
Mindig van itt mit nézni, most például az ingyenesen látogatható Nők Lapja retrokiállításon bámészkodtam. A hetilap több évtizedes számai idézik a múltba valót, jobban is, mint a történelemkönyvek. Ha azokat olvasom, nem ismerek rá a saját életemre, a kiállításon felidézett képek, cikkek, amo szappanok, bútorok, zenei idézetek - melyet a belépésnél kapott fülhallgatón keresztül érkeznek időnként, ha olyan helyre lépünk, ahol egy hangszóróikon van - sokkal közelebb állnak ahhoz, amit ténylegesen megéltem. Nini, az egyik képen Sinkovits Imre szavaz a Népfront jelöltjeire, a másikon Ratkó Annára emlékeznek, a harmadikon korabeli receptek… Van íze, zamata a kornak, visszahozzák a cikkek, tárgyak, hangulatok.
Egy kávéra sem árt beülni a hátsófertályon rejtőzködő büfébe, melyről nem tudtam eldönteni, hogy csak ideiglenesen állomásozik itt vagy sem, annyi a lógó függöny, miegymás. A kávé jó! Az épület jó! A kiállítás jó! Utána egy jó kis séta a felégősített flancos nevű Fashion Streeten, egész jó hangulatot hoz.
Posted by Picasa

8 megjegyzés:

  1. Tudod, mi jutott eszembe az ytolsó képedről? Tegnap 5 percig röhögtem, mert a Shopriteban egy csomó műanyag szappantartó vigyorgott rám a polcról. Szürreális volt. Mint ez a kép :)

    VálaszTörlés
  2. Nevetni jó. Akár ha kínunkban tesszük is. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a Nők Lapja olyan a jelenkori női sajtóban (viszolygok ettől a "női" jelzőtől,de nincs helyette mit mondani...) mint egy rommá lőtt zászlóshajó. Életünk része volt, és ha sokszor bugyuta módon is, de teret adott a privát szférának. Ezt méltányolta is a hatalmas olvasótábor. Pedig akkor még a politika nem tenyerelt úgy rá mindenre, mint most.

    VálaszTörlés
  4. Igen, valóban sok bugyutaság is van a "női" sajtóban, de szerintem a "férfi" sem jobb.
    Amúgy az utóbbi években azért nem veszek Nők Lapját, mert kiütést kapok az ezoterikus vonulattól, így persze sok jó cikkről is lemondok. :/

    VálaszTörlés
  5. Tiszta szerencse akkor, hogy nem küldtem el neked írásomat a tükörtojás ezoteriájáról, azaz, hogy hogyan sütnek tük.tojt az egyes csillagjegyekben születettek... Komoly, tudományos értekezés pedig :))))))

    VálaszTörlés
  6. Jól hangzik! Nagyon mulatságos lehet! :)

    VálaszTörlés
  7. Dehogy mulatságos! :) Véresen (vagy tojássosan?) komoly!

    VálaszTörlés
  8. A tojás véresen? :) Anyám!
    Trendo, nyissá' má' lécci egy blogot, ahol elolvashatom!

    VálaszTörlés