2010. január 31., vasárnap

Hó aszcendens

E hétvégét alapvetően befolyásolta a hó aszcendens. Egyenlősítő attitűdjével puha, ám vastag fehér lepellel fedte a tereket, házakat, viskókat. Jutott mindenhova. Országunk elhízott lakossásságának megadatott a lehetőség, hogy óránként 600 kalóriát dolgozzon le a jól ismert koreográfia és a hólapát társaságában.
Egyesek a hóban fetrengtek afeletti örömükben, hogy a hó aszcendens rátelepedett hétvégéjükre.

Posted by Picasa

16 megjegyzés:

  1. Én is fetrengtem egy jóízűt, mert egy kijegesedett keréknyomon elcsúsztam és akkorát estem, mint egy hólapát. :) Viszont, a vastag hó okán tulajdonképpen meg se ütöttem magam. :) Ilyenkor, nagy hókor mindig az jut eszembe: "Gyerekek, holnapra írjatok egy fogalmazást a Tél örömeiről!"

    VálaszTörlés
  2. Hallottál már a popsitepsiről? Ez a mai óvódások körében a divat! Esetleg a következő körben ezt is kipróbálhatnád! :D
    Ha esetleg fényéképes, mozgóképes beszámolód van a hólapáttá avatarizálódásodról, azt tedd közkinccsé. :DDDDD

    VálaszTörlés
  3. Sajnos, nem annyira avatarizálódásként, hanem inkább amortizálódásként éltem meg az eseményt. Extra ciki volt, hogy hat lépésre tőlem egy anyuka, üres szánkó kötelével a kezében, mozdulatlanul nézte, ahogy nagy kínlódva felállok, mivel körülöttem a hó alatt rejtőző jégfolt ezt nagyon megnehezítette. Nem azt várom, hogy felsegítsen, de legalább, basszus, forduljon el és ne gyönyörködjön. Bár a halszeméből semmiféle érzelmet nem tudtam kiolvasni igazán. De ígérem, legközelebb, ha sejtem, hogy eltanyázok, előre kihívok egy tévéstábot és a Mosoly Albuma fotósait, hogy megörökítsen :))))

    VálaszTörlés
  4. Én ma lapátoltam is, fotóztam is. Holnap megyek a közeli felöntött focipályára korizni, délelőtt, amikor is feltehetően egyedül körözhetek a havas parkot csodálva. Szóval kiélvezem a tél örömeit :)

    VálaszTörlés
  5. Ja, a kutyám kistermetű lévén mulatságosan közlekedik, ugrál a hó fölött. De nagyon élvezi.

    VálaszTörlés
  6. Kányok, Ti aztán tudtok élni! Biztos a kutya is boldog mellettetek. :)

    VálaszTörlés
  7. Trendo, ha azt kérdezi, hogy segíthetek-e a bácsinak, akkor jobb lett volna? :) Úgy gondolta, hogy megbirkózol a feladattal.
    A tévéstáb jó ötlet. :)))
    A kistermetű kutyusok nagyon mókásak, nagyjából alagútfúróként üzemelnek a félméteres hóban. De olyan rettenthetetlenül rohangálnak!

    VálaszTörlés
  8. Hmm... a fenébe, a nőknek mindig igaza van :))
    Más. Egyszer a Bükkben láttam vadmalacokat közlekedni nagy hóban. Nagyokat ugráltak, úgy jutottak előre. Mókás volt, mivel minden ugrás után újból teljesen eltűntek a hóban, így úgy festettek együtt, mint egy delfincsapat a Fehér-tengeren:)

    VálaszTörlés
  9. Igen, Mandula kutya is alagútfúrással kezdte, annyit láttunk, hogy egy fehér puplisodó csík cikázik ide-oda. Újabban áttért a fölülugrás stílusára, lehet, hogy ez jobban bevált neki :)

    VálaszTörlés
  10. Olyan mókásak és imádnivalóak! :)

    VálaszTörlés
  11. Ma reggeli hír: A 4-es metró munkálatai végre bíztatóan haladnak. Az Emi pajzs elhagyta a Fővámház téri állomást, vele szemben a Mandula pajzs halad. A köztük levő távolság napról-napra csökken.

    VálaszTörlés
  12. Amikor még volt nyuszink is, Mandulával folyton együtt ástak. Terveztük is, hogy bérbe adjuk őket a metróépítéshez :)

    VálaszTörlés
  13. Hát lehet, hogy előbb érnének a célállomáshoz. :) Különösen a kis Mandula! :)

    VálaszTörlés
  14. Ezt úgy irigylem, hogy így bírtok örülni a hónak. :)

    VálaszTörlés
  15. Végül Trendo is nagyon belelendült :)

    VálaszTörlés
  16. Na jóvan, ha már ennyit beszéltünk róluk, mindjárt felteszem őket a Marvinra.

    VálaszTörlés