2010. január 16., szombat

Sztrájkélmények



Minden nap más és más, változatos élmények beszerzésére adott lehetőséget a BKV-sztrájk.
A legfelejthetetlenebbet (mekk-mekk) elregélem nektek.

Levén egy szép reggel, feltettem székhelyem kerekes-fedeles eszközre, s lelkesen vevém egy megállónál, egy elmedefektes utastárs monológját, miszerint egyre szebbek e prolibuszon utazó más neműek. Ukrán feleségét, ki 8 éve elhunyt - s itt rebegett valami orosz szöveget - kezelte egy orvos, kit a másvilágra küldött a feleséghalál esete felett, falhoz vágás módszerével, s ezért mint társadalomból kivettetett, Szegedre száműzetettett, s ült itt-ott, biztonsági zárkában legalább három évet, s kívüle még ötöt.
Eme tett engem mélységes csendre késztett, s csapdába esve kellett testközelben fülemet hegyezni s táskámat összecsapásra élezni, de hepiend lett, s eme utas lement a buszlépcsőn, s kirekeszetett. Lett nagy fellélegzés utastársak tüdejében legott, s vártuk a következő napot...

Mikor is egy rendkívül büdös utas ejtette túszul szerencsétlen utazókat, s nem volt rest valaki (talán épp az említett) fokozni e helyzetet, eregetve további bűzfellegeket.

Egyébként szolidálok a sofőrökkel elégséges szolgáltatás, pontos tájékoztatás, valamint büdös borz- és elmebetegmentes buszok esetén. Ez e héten nem teljesen esett meg.

De most már e mekegésből kikecmergek.

Ne essen meg veletek hasonló eset, inkább
a nagy Manitu legyen Veletek!

E bejegyzés nem jött volna létre, ha nincs a BKV(sztrájk).


A szenvedő múlt idő kissé meggebedtetett. Tegyetek jeleket, ha elkevertem t-ket.

5 megjegyzés:

  1. :)

    Egyébként jó is esett. A véletlenszerűen járó szentendrei HÉV-en istenien elcsevegtek az utasok, idilli hangulat, mint valamely ős által regélt békeidőkben. Se anyázás, se mogorva vagy fásult tekintetek, ahogy ez sztrájk-mentes napokon is lenni szokott. Mindenki boldog volt, hogy véletlenül jókor jó helyen volt, amikor is véletlenül épp indult egy járat, és mosolyig lazulva élvezte a többiek társaságát.

    VálaszTörlés
  2. Hát a szentendrei járat egy elitjárat egy kőbányai buszhoz képest, Paripám!

    Nagy megkönnyebbülésben nekem is volt részem, amikor a "nem is tudtam, hogy jár" járat legalsó lépcsőfokának utolsó szabad helyére éppen fellibbenhettem indulás előtt és már indultunk is.

    Szép volt, jó volt, de most már legyen itt a vége.

    VálaszTörlés
  3. Mán az igaz! Kőbányán épül egy lakásom, meg is kéne nézni, hogy áll, de most valahogy nincs kedvem kipróbálni, arrafelé is ilyen kedvesek-e az emberek :)

    VálaszTörlés
  4. Egy lakásod épül? És kettedik, harmadik is épül? Tsókoltat az APEH ingatlanadószedő bizottsága. :D
    Hol? (Óhegy, Újhegy, Örs...?)

    VálaszTörlés
  5. Az önkormányzat mögött.
    És csak ez az egy lesz a nevemen.
    Majd ki szeretném adni, legalábbis most így tervezem. Geotermikus fűtés, aprócska kis kert is hozzá. De messze nem éri el a harmincmilliós határt :)

    VálaszTörlés